KUNSTGEBIT

BODENT-NIEUW-KUNSTGEBIT-3

NIEUW KUNSTGEBIT NODIG?

Een prothese is een kunstmatige vervanging van een ledemaat, tand of ander deel van het lichaam. Een gebitsprothese is dus een soort prothese, omdat het een kunstmatige vervanging is voor een of meer ontbrekende tanden en het omliggend weefsel.

Het woord prothese is een algemene term die verwijst naar een vervanging voor een willekeurig onderdeel van het menselijk lichaam. Prosthodontie is een meer specifieke term en verwijst naar de tandheelkundige specialisatie die ontbrekende tanden en omliggende weefsel reconstrueert met kunstmatige vervangingsmiddelen.

Een kunstgebit dat niet alleen prachtig oogt, maar ook perfect past, dat is een waar kunstwerk. Het maken van een kunstgebit is nog niet zo eenvoudig en het kost dan ook wat tijd en moeite om het mooi en goed passend te krijgen. Hiervoor moet u een aantal keer naar de praktijk en u kunt tijdens deze afspraken zelf aangeven wat u wel of niet mooi vindt. Het is dan ook belangrijk om een vertrouwenspersoon mee te nemen die u kan vertellen of het gebit mooi staat.

Neemt u vooral gerust de tijd en zorg ervoor dat u het echt mooi vindt, het gaat tenslotte om uw lach en comfort.

Een gebitsprothese kan op veel manieren goed zijn:

  • Vervangen van ontbrekende tanden verbetert uw gezondheid en levenskwaliteit.
  • Het vervangen van ontbrekende tanden voorkomt dat de overgebleven tanden zich verplaatsen en brengen de beet en de lach van mensen weer in vorm.
  • Een gebitsprothese helpt het verzakken van de gezichtsspieren, wat een persoon ouder doet lijken, te voorkomen.
  • Een gebitsprothese stelt u in staat om te eten en te spreken, iets dat mensen vaak als vanzelfsprekend ervaren tot zij hun natuurlijke tanden verliezen. En, indien u al een aantal jaren problemen had met uw eigen tanden, dan heeft u misschien niet de gerechten kunnen eten die u wilde of heeft u al een tijd niet eenvoudig kunnen praten.
  • U kunt weer lachen. Wij weten dat dit dragers van een gebitsprothese echt geholpen heeft om weer van het leven te genieten.