KUNSTGEBIT

Afspraak maken bij Tandtechnicus Bodent Leeuwarden?

Nieuw kunstgebit van Bodent Tandprothetiek

BODENT-NIEUW-KUNSTGEBIT-3

Bij Bodent weten we dat een kunstgebit veel voordelen met zich mee kan brengen. Vooral wanneer u met uw huidige gebit problemen ervaart kan een nieuw kunstgebit uitkomst bieden. Met een nieuw kunstgebit kunt u weer praten, eten en lachen zonder een vervelend gevoel. Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van kunstgebitten die goed passen en er mooi uitzien.

 

Zo kunt u weer zeggen: Ik ben blij met mijn kunstgebit.

Ik wil graag een kunstgebit

Een kunstgebit wordt ook wel een gedeeltelijke (gedeeltelijk kunstgebit) of volledige prothese (volledig kunstgebit) genoemd. Dit omdat een kunstgebit de missende eigen tanden en kiezen kan vervangen, bijvoorbeeld wanneer u klachten heeft waardoor tanden en kiezen getrokken moeten worden. Het kan een moeilijke beslissing zijn om een volledig kunstgebit te nemen. De resterende tanden moeten dan namelijk getrokken worden.

We hopen met onze service en expertise de keuze wat makkelijker voor u te maken. Een nieuw kunstgebit kan namelijk erg veel geluk brengen. Het kan u helpen om weer goed te kunnen praten en eten, het neemt gebitsklachten weg. Hierdoor ontstaan er veel meer mogelijkheden en krijgt u weer de gelegenheid om dingen te eten die eerste misschien geen optie meer waren, een appel bijvoorbeeld! Daarnaast kan een prothese er ook voor zorgen dat uw gezondheid en algemene levenskwaliteit verbetert en voorkomen dat de gezichtsspieren verzakken. Een kunstgebit kan ervoor zorgen dat uw zelfvertrouwen verbetert en u weer durft te lachen. We helpen u graag om weer meer van het leven te kunnen gaan genieten!

Kunstgebit van Bodent

In onze praktijk werken we met de nieuwste methodes en technieken op het gebied van het vervaardigen van een mooie prothese. We beschikken tevens over moderne apparatuur en zijn gespecialiseerd in diverse behandelmogelijkheden om u van een comfortabele behandeling te voorzien. Of dit nu gaat om een nieuw kunstgebit, een gedeeltelijke prothese of een klikgebit, wij staan voor u klaar in onze praktijk in Leeuwarden. Ook voor het repareren of verstellen van uw huidige kunstgebit bent u bij ons aan het juiste adres. Reparatie van uw kunstgebit kan zelfs aan huis!

Verschillende mogelijkheden

Naast een volledig kunst gebit, is het ook mogelijk om voor een gedeeltelijke prothese te kiezen. Zo’n gedeeltelijke prothese kan heel fijn zijn, omdat dan de overige tanden behouden kunnen worden die bij een volledig kunstgebit vervangen moeten worden. Zowel een volledige als een gedeeltelijke prothese wordt op maat gemaakt. Zo zorgen wij ervoor dat u een goed passende prothese krijgt. Soms kan het echter toch moeilijk zijn om ‘nieuwe gebit’ volledig aansluitend te krijgen. Met behulp van speciale kleefmiddelen zorg je voor betere hechting. Mochten er dan nog steeds problemen zijn met betrekking tot hoe vast het gebit zit, dan is een klikgebit het overwegen waard. Dit is een gebit welke vast wordt geklikt op implantaten. Dit zijn kleine schroefjes die in de kaak worden gezet. Hierdoor zit een kunstgebit veel steviger vast, wat nog meer mogelijkheden biedt. Daarnaast heeft u dan ook geen kleefmiddelen meer nodig! Mocht u hier geïnteresseerd in zijn, dan kunt u in de praktijk naar de brochure vragen of een afspraak maken om naar de mogelijkheden te bekijken.

Wordt een nieuw kunstgebit vergoed?

Aan een gebitsprothese zijn bepaalde kosten verbonden. Die worden niet altijd volledig vergoed door uw zorgverzekering. De aanschaf van een volledige gebitsprothese wordt voor minimaal 75% vergoed vanuit de basisverzekering, de eigen bijdrage is dus maar 25%. De vergoedingen voor een gedeeltelijke prothese zijn anders, hierbij wordt meestal meer vergoed. Door een aanvullende verzekering of een tandartsverzekering af te sluiten kun je meer vergoedt krijgen. Wilt u weten of uw nieuwe kunstgebit vergoed kan worden? Neem dan gerust contact met ons op.

Service aan huis

Wij begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om naar de praktijk te komen. Wanneer u niet goed ter been bent, in een verzorgingstehuis woont of in een ziekenhuis verblijft dan kan een bezoek aan onze praktijk lastig zijn. Om deze reden bieden we binnen de provincie Friesland huisbezoeken aan. Wij rekenen zelfs geen voorrijkosten!

We kunnen een nieuwe prothese vervaardigen op locatie. Een prothese corrigeren of eventuele reparaties uitvoeren kunnen wij ook op uw locatie uitvoeren. Kunnen wij u helpen met uw gebitsprothese? Neem dan even contact met ons op.

Kunstgebit vervangen

Een kunstgebit moet eens in de zoveel tijd vervangen worden. Een kunstgebit gaat zo’n 5 jaar mee. Het kan natuurlijk ook dat het kunstgebit na verloop van tijd niet meer goed past. Dit kan komen omdat de kaak iets kan krimpen. Dit gaat heel geleidelijk, waardoor het niet altijd direct merkbaar is. De klachten zullen op een gegeven moment wel ontstaan, alsmede het enigszins invallen van het gezicht. Een nieuw kunstgebit is vaak de beste oplossing. Dit helpt natuurlijk ook voor een zelfzekere houding en een fijne uitstraling! Wacht dus niet te lang met het vervangen van een slecht passend kunstgebit.

Prothese reparatie

Waar u voor een reparatie aan uw gebit bij een tandarts terecht kunt, kunt u voor een reparatie aan uw kunst gebit bij ons terecht. Wij zijn de tandarts voor uw kunstgebit. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat uw prothese beschadigd is, de tanden kunstgebit kapot zijn gegaan, of dat uw prothese vervelend drukt op bepaalde plekken. In plaats van een nieuwe prothese kunnen we dan uw huidige kunst gebit repareren. Dit kan zelfs in het weekend of bij u thuis! Niets is namelijk zo vervelend als een kapotte of beschadigde prothese.

Wilt een afspraak voor een reparatie maken? Neem dan contact op door te bellen naar 058-2131088 of 06-50212021. Wij zorgen dan dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

Handig om te weten

Een prothese is een kunstmatige vervanging van een ledemaat, tand of ander deel van het lichaam. Een gebitsprothese is dus een soort prothese, omdat het een kunstmatige vervanging is voor een of meer ontbrekende tanden en het omliggend weefsel.

Het woord prothese is een algemene term die verwijst naar een vervanging voor een willekeurig onderdeel van het menselijk lichaam. Prosthodontie is een meer specifieke term en verwijst naar de tandheelkundige specialisatie die ontbrekende tanden en omliggende weefsel reconstrueert met kunstmatige vervangingsmiddelen.

Een kunstgebit dat niet alleen prachtig oogt, maar ook perfect past, dat is een waar kunstwerk. Het maken van een kunstgebit is nog niet zo eenvoudig en het kost dan ook wat tijd en moeite om het mooi en goed passend te krijgen. Hiervoor moet u een aantal keer naar de praktijk en u kunt tijdens deze afspraken zelf aangeven wat u wel of niet mooi vindt. Het is dan ook belangrijk om een vertrouwenspersoon mee te nemen die u kan vertellen of het gebit mooi staat.

Neemt u vooral gerust de tijd en zorg ervoor dat u het echt mooi vindt, het gaat tenslotte om uw lach en comfort.

Een gebitsprothese kan op veel manieren goed zijn:

Vervangen van ontbrekende tanden verbetert uw gezondheid en levenskwaliteit.
Het vervangen van ontbrekende tanden voorkomt dat de overgebleven tanden zich verplaatsen en brengen de beet en de lach van mensen weer in vorm.
Een gebitsprothese helpt het verzakken van de gezichtsspieren, wat een persoon ouder doet lijken, te voorkomen.
Een gebitsprothese stelt u in staat om te eten en te spreken, iets dat mensen vaak als vanzelfsprekend ervaren tot zij hun natuurlijke tanden verliezen. En, indien u al een aantal jaren problemen had met uw eigen tanden, dan heeft u misschien niet de gerechten kunnen eten die u wilde of heeft u al een tijd niet eenvoudig kunnen praten.
U kunt weer lachen. Wij weten dat dit dragers van een gebitsprothese echt geholpen heeft om weer van het leven te genieten.