Kunstgebit Leeuwarden

BODENT-OVER-ONS

KUNSTGEBIT LEEUWARDEN

Een stralend kunstgebit van Bodent uit Friesland geeft u weer vertrouwen!

Wanneer u een kunstgebit nodig heeft bent u bij Bodent aan het juiste adres. Het is een hele verandering voor u maar in positieve zin komt het ten goede aan uw spraak & kauw comfort en ook uw zelfvertrouwen krijgt er een flinke boost van.

Bodent neemt al uw zorg uit handen. Van A tot Z wordt uw kunstgebit verzorgd vanuit onze tandtechnische praktijk in Leeuwarden. Aan een nieuw gebit moet u wennen en Bodent begeleid u daar uiteraard bij. Bodent verleent haar diensten met de grootste zorg en doet dat al vanaf 2004 vanuit haar vestiging in Leeuwarden.

 

Hoe gaan wij te werk?

Kaak afdruk
Alvorens uw tanden worden getrokken wordt er eerst een afdruk gemaakt van uw kaak. Dat wordt gedaan met een zogenaamde afdrukkepen welke gevuld is met een speciaal afdrukmateriaal. Vervolgens wordt deze afdruk gevuld met gips en zo ontstaat er een gipsmodel. Nu hebben we dus een gipsmodel en hierop kan met een afdruklepel een model gemaakt worden van kunsthars. Deze wordt op zijn beurt gebruikt om een nóg nauwkeuriger gipsmodel te krijgen en hierop wordt vervolgens uw kunstgebit gemaakt.

Trekken van kiezen & tanden
Uiteraard worden niet alle kiezen en tanden in één keer getrokken. Vaak beginnen we bij de kiezen en enige tijd later de tanden. Uw kaak & tandvlees hebben zo de gelegenheid om bij te komen en zoveel mogelijk te herstellen.

Plaatsing van uw gebit
Wij plaatsen het nieuwe gebit over de relatief verse wonden heen, dit heeft als voordeel dat het nieuwe gebit in feite fungeert als verband voor de wond. De technische benaming hiervoor is immediaatprothese.

Uw nieuwe tanden… dat is even wennen
Uiteraard voelt het nieuwe kunstgebit wat vreemd in het begin maar wij begeleiden u om u te voorzien van zoveel mogelijk comfort. Laat het ons weten als er iets niet prettig aanvoelt of iets te strak zit.

Kosten en vergoeding reparatie prothese
Veruit de meeste behandelingen aan uw kunstgebit worden door uw zorgverzekering vergoed vanuit uw basisverzekering. Om de kosten van de reparatie bij de verzekeraar in te kunnen dienen vragen wij u uw legitimatie en verzekeringspasje mee te nemen.

Bodent Kunstgebit en Reparaties Leeuwarden

• Werkgebied in héél Friesland!
• Volledige ontzorging van uw nieuwe kunstgebit
• Vakkundige reparatie van uw huidige kunstgebit
• Ruim 15 jaar ervaring in Friesland
• Vergoeding door zorgverzekeraar
• Vakkundig gecertificeerd personeel
• Kwaliteit & Service